Hur man uppfostrar en kattunge

uppfostra kattunge

Det första man tänker på när man skaffar en kattunge är inte alltid uppfostran men det är mycket de ska lära sig och de gillar att testa gränser. Att hålla efter dem och uppmuntra rätt beteenden och säga till när de gör fel kan ta mycket tid. Ssscat är ett bra sätt att få lite avlastning, dessutom ger Ssscat direkt negativ feedback på beteendet man vill uppfostra bort vilket ibland kan vara svårt att hinna med för matte eller husse om man till exempel befinner sig i andra änden av huset eller lägenheten.

Ssscat kan placeras ut på diskbänken som du försöker lära katten att inte hoppa upp på, i fönstret där den inte får vara eller vid dörren där den inte får gå in. En Ssscat kan placeras i varje ände av en gardin för att hindra katten från att leka med den eller en kan ställas bredvid maten som står uppdukad i köket innan middagen. Ssscat kan hjälpa till både med tillfälliga eller permanenta behov.

Något man ofta försöker uppfostra bort är klösande på till exempel möbler. Ett bra första steg för att försöka minska dessa är att enbart dela ut kattens favoritgodis när den har klöst på sitt klösträd. Är godiset tillräckligt åtråvärt kommer katten ofta att uppsöka klösträdet vilket resulterar i både mindre klösande på möbler och – beroende på hur flitig katten är – ett mindre eller rent av uteblivet behov att klippa klor!

Det här är enkla men ofta uppskattade klösträd.

Och de här godisarna uppskattas av många katter.

När de positiva förstärkningarna inte hjälper är det dock bra att komplettera med en eller flera Ssscat för att spara både tid och energi och få din kattunge att bli den där väluppfostrade katten du drömde om att den skulle bli när den flyttade hem till dig!